Mariawrites » Specials » Anti roken

Stoppen met roken: zo lukt het je!

Stoppen met roken: zo lukt het je! Stoppen met roken. Dat is al lastig genoeg. Maar het wordt nog moeilijker als je in een van de valkuilen trapt die je poging saboteren. Hulp bij het stoppen met roken is vaak onontbeerlijk. Bovendien is een deel van die hulp gratis te krijgen, en dankzij alle online ontwikkelingen nog gemakkelijker dan ooit te bemachtigen ook. Wie goed is voorbereid, kan zeker stoppen met roken. Ongeacht hoe veel en hoe lang je rookte. Ja, jij kunt het ook! Hoe en wat? Lees verder. Allereerst: gefeliciteerd! Dat je deze special leest, betekent dat je een goed besluit hebt genomen. Je gaat stoppen met roken. Dat gaat je veel opleveren. Je zult gezonder worden én blijven. Je longen worden vitaler, en dus jij ook. Je voelt je straks beter over jezelf, je wilskracht, je leefstijl. En bovendien ben je straks van een probleem af. Want laat je niet verleiden te denken dat roken een oplossing is voor stress, zorgelijkheid of andere dingen. Roken is niets anders dan een probleem erbij.

Wat werkt?

Wie wil stoppen met roken, doet zichzelf zwaar tekort door dat zomaar te doen. Weet hoe je deze weg gaat afleggen! Te beginnen door te ontdekken wat werkt. Dat is inmiddels namelijk door heel wat wetenschappelijke onderzoekers uitgevlooid. Hulpmiddelen zijn sowieso een nuttige stut in je rug. Maar elk hulpmiddel heeft een eigen toepassing. Het is maar net wat jouw persoonlijke behoefte is. En welke rookstijl je hebt. Begin eens met het lezen van het artikel Stoppen met roken: wat werkt? Daarin staan allerlei 'goede oude' en fonkelnieuwe methodes op een rijtje, inclusief de werkzaamheid.

ICoaching

Onze overheid is vanwege de bezuinigingen bestedingen aan het terugschroeven als het gaat om een helpende hand bij jouw stoppoging. Maar dat geldt niet voor alles en iedereen. Zelfs de Europese Commissie schiet te hulp, en wel met een programma voor ICoaching. Dat is een van de nieuwste en meest veelbelovende ontwikkelingen in 'hulpland'. ICoaching is online coaching. Niet duf geneuzel over problemen, maar werkzame, praktische coaching naar een resultaat. Lees er meer over in het artikel ICoaching: EC biedt interactieve hulp bij stoppen met roken. Of je de Europese Commissie nu benadert of niet, ICoaching wordt nu breed aangeboden. En het is goedkoper dan persoonlijke hulp.

En dan lukt het tóch niet

Dan heb je zo je best gedaan.. en dan lukt het stoppen met roken tóch niet! Als je in een onbewaakt moment voor de bijl gaat, ben je lang niet de enige. Voor de een is het een borrel die het 'm doet, voor de ander een stresserende situatie. Geef niet op, want er is geen enkele reden dat je de eindstreep niet zou halen. Ja, ondanks het feit dat je een (of meerdere) sigaretten hebt opgestoken. Wel is het belangrijk om te inventariseren wat er mis ging, en hoe het anders kan. Het artikel Als stoppen met roken maar niet lukt zet de belangrijkste oorzaken op een rijtje waarom stoppen met roken kan mislukken. En vooral lees je uiteraard, hoe je het stoppen met roken wél kunt laten slagen.

Met deze kennis op zak, heb je een belangrijke eerste stap gezet naar een rookvrije toekomst. Succes en onthoud: jij kunt het!
Als stoppen met roken maar niet lukt

Als stoppen met roken maar niet lukt

Stoppen met roken. Succesverhalen alom. Maar er zijn hele volksstammen bij wie het niet zomaar lukt. Dat is niet zomaar een kwestie van gebrek aan wilskracht. Succes bij het stoppen met roken blijkt a…
ICoaching: EC biedt interactieve hulp bij stoppen met roken

ICoaching: EC biedt interactieve hulp bij stoppen met roken

Ooit geweten dat de Europese Commissie meedoet aan de inspanningen om ons van het roken af te krijgen? Heel actief, zelfs. Al meer dan 500.000 Europeanen bezochten de campagne-website van 'Ex-rokers z…
Stoppen met roken: wat werkt? Onderzoek, cijfers en feiten

Stoppen met roken: wat werkt? Onderzoek, cijfers en feiten

Lasertherapie, medicijnen, nicotinevervangers, inhalators. Er bestonden nog nooit zo veel hulpjes bij het stoppen met roken. Maar wat werkt het beste? Hierover is al heel wat onderzoek gedaan. Hier ee…
Gepubliceerd door Mariawrites op 08-11-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.