Mariawrites » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 10 van 18 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

'Slanke' frisdrank: welk fris houdt of maakt slank?

'Slanke' frisdrank: welk fris houdt of maakt slank?

Vooral in de zomer is het onweerstaanbaar: een glas bubbelend, sprankelend fris met tinkelende ijsblokjes. Alleen: een gemiddeld glas frisdrank bevat al gauw zo'n 70 calorietjes. Komt daar alcohol bij… Diversen, 13-07-2011
Betaalbaar biologisch eten: feiten, cijfers en tips

Betaalbaar biologisch eten: feiten, cijfers en tips

Biologisch eten zit in de lift. Ondanks de recessie. Hoe kan dat? Waar koop je biologisch eten het best én het goedkoopst, en waarom zou je biologisch eten? Lees verder voor antwoorden op deze vragen,… Diversen, 26-10-2011
De lekkerste warme chocolade: hoe maak je die?

De lekkerste warme chocolade: hoe maak je die?

Dé winterdrank bij uitstek: een mok romige, volle, dampend warme chocolade. In een tijd waarin we steeds meer tot fijnproevers worden in Nederland, voltrekt zich een kleine revolutie op het gebied van… Dranken overig, 06-01-2012
De vacuümzak: geld besparen, langer bewaren, lekkerder eten

De vacuümzak: geld besparen, langer bewaren, lekkerder eten

Professionals koken 'sous vide'. Dankzij vacuüm techniek is die methode om extra lekker en voedzaam te koken nu ook voor thuis beschikbaar. Maar vacuüm is ook een tovermiddel om zonder enge conserveer… Producten, 25-07-2011
Groente uit diepvries en blik: even goed als vers?

Groente uit diepvries en blik: even goed als vers?

Is verse groente altijd beter dan groente uit blik of diepvries? En hoe vers is de groente die je uit de supermarkt haalt eigenlijk? Nieuw Brits onderzoek werpt een verrassend licht op zulke vragen... Diversen, 29-11-2010
Help! Het smaakt naar niets!

Help! Het smaakt naar niets!

Koken is één ding. Lekker koken is iets anders. Flauw, saai, liever een boterham... vermijd die dingen, het is makkelijker dan je denkt. Hoe komt je gerecht aan de broodnodige opdonder voor je smaakpa… Bereiding, 09-06-2009
Het koksmes: de hype, de geschiedenis én de eigenschappen

Het koksmes: de hype, de geschiedenis én de eigenschappen

Het koksmes. Een ware hype in elk huishouden waar kookliefhebbers graag professioneel te werk gaan. Maar ook is het koksmes een voorwerp met een eeuwenoude geschiedenis, waarin heel wat know how verwe… Bereiding, 11-04-2011
Het McDonald's-dieet: over slank blijven en afhaaleten

Het McDonald's-dieet: over slank blijven en afhaaleten

Afhaaleten hoort er voor veel mensen gewoon bij. Maar staat afhaaleten gelijk aan ongezond en dikmakend? Het antwoord: dat kan, maar het kan ook erg meevallen. Je moet alleen even weten wat je kiest.… Diversen, 20-08-2009
Hoe drinkt Nederland? Onderzoek van Drinkwijzer

Hoe drinkt Nederland? Onderzoek van Drinkwijzer

Gluren bij de buren is altijd leuk. Iets dergelijks kun je ook doen dankzij onderzoek van Drinkwijzer. Altijd al willen weten hoe Nederland drinkt? Of er verschillen zijn tussen vrouwen en mannen, als… Bier en wijn, 07-12-2011
Mousserende wijn: van Champagne tot Crémant

Mousserende wijn: van Champagne tot Crémant

Mousserende wijn wordt steeds populairder. Naast de alom bekende Champagne, heb je ook andere mousserende wijnen. Wat is het verschil? Wat wordt toch bedoeld met die kreet op de fles 'methode champagn… Bier en wijn, 30-11-2011