Mariawrites » Specials » Kerst
Deskundige informatie, journalistieke kwaliteit

Kerstspecial: cadeaus, styling én tips voor een goede sfeer

Kerstspecial: cadeaus, styling én tips voor een goede sfeer Kersttijd! Volgens velen de mooiste tijd van het jaar, maar: hoe kies je het perfecte kerstcadeau? Wat zijn de stylingtips voor je mooiste kersthuis ooit? En hoe houd je het gezellig en voorkom je dat irritaties of zelfs ruzie de sfeer verstoren? Al deze vragen en veel meer komen aan bod.

Het geheim van het perfecte kerstcadeau

De kersttijd. Heel wat mensen vinden het de mooiste tijd van het jaar. Flonkerende lichtjes, gezellig samen zijn, eindelijk de tijd voor wat rust, genieten, en lekker eten. Maar er zitten ook kleine en grotere aandachtspunten aan de kersttijd vast. Neem, om een beetje luchtig te beginnen, het vinden van het perfecte kerstcadeau. Dat wat de ander écht graag ontvangt. Iedereen kan ervan getuigen dat dat mooie plan nog weleens lelijk schipbreuk leidt. Iets dat niet nodig is. Vaak trappen we onbewust in een valkuil die prima te vermijden valt. Hoe kies je het perfecte kerstcadeau? Lees er alles over in het artikel Hoe kies je het perfecte kerstcadeau?

Eindelijk een écht mooi kersthuis

Bij een mooie kersttijd hoort een mooi aangekleed huis. Een 'kersthuis' zogezegd. Vol van jaloezie kunnen we kijken naar de schitterende kerstinterieurs in de woonbladen. Waarom lukt dat thuis nou nooit zo goed? Gelukkig zijn er wat stylinggeheimen die weinig bekend zijn, maar de beslissende stap kunnen uitmaken naar een echt mooi gestyled kersthuis. Ten eerste maken we vaak de vergissing om te kijken wat we aan kerstartikelen in huis hebben, en die vervolgens lukraak te gebruiken. De 'ware' kerststylist (ja, jij) keert dat proces om. Hoe breng je je huis écht mooi in kerstsferen? De ins en outs staan in het artikel Jingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooit!

Kersttijd: familieruzie of 'vrede op aarde'?

Mensen maken de kersttijd. Samen. Terwijl we op tv en in de bladen allerlei harmonieuze gezinnen en vriendengroepen rond de fantastisch verzorgde kersttafel zien zitten, valt het in de prakijk nog weleens tegen. Vrede op aarde? Zie maar dat je de vrede in het 'kersthuis' eerst weet te bewaren! Weinig mensen staan stil bij de psychologische factoren van de kersttijd. Dan hebben we het over onbewuste verwachtingen, maar ook over ingesleten familiepatronen die zelfs na dertig jaar nog onverwacht de kop op kunnen steken. Een mooie kersttijd is een kersttijd waarin je je bewust bent van dergelijke valkuilen. Lees Kersttijd: tips om het samen écht gezellig te hebben en niets staat je in de weg als het gaat om het opdoen van de fijnste kerstherinneringen!
Hoe kies je het perfecte kerstcadeau?

Hoe kies je het perfecte kerstcadeau?

Het perfecte kerstcadeau. We willen het even graag geven als ontvangen! Maar in de praktijk zijn de ervaringen vaak minder rooskleurig. Dat, terwijl de grootste missers gemakkelijk te voorkomen zijn.…
Jingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooit

Jingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooit

Een prachtig versierd kersthuis. Je ziet het in de woonbladen, maar hoe versier je zelf je huis het mooist? Wat zijn de geheimen van woonstylisten? En wat moet je vooral niet doen? Dit zijn de geheime…
Kersttijd: tips om het samen écht gezellig te hebben

Kersttijd: tips om het samen écht gezellig te hebben

Zalig kerstfeest? We willen het allemaal. Toch is de kerst voor velen een waar slagveld. Oude ruzies worden opgerakeld, nieuwe vetes gestart, en teleurstellingen gezaaid. Of anders zit je met het onvo…
Gepubliceerd door Mariawrites op 27-10-2011. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!